Инвеститорите са в очакване на отчетите на технологичните гиганти

В четвъртък златото запази стойността си, след големите разпродажби предходните дни

Инвеститорите са в очакване на отчетите на технологичните гиганти

Снимка: БТА

Европейските акции завършиха деня с повишение на фона на очакванията, че САЩ и Китай ще успеят да разрешат продължителната си търговска битка. Добрите икономически данни, които бяха публикувани за потребителското настроение допълнително подкрепи европейските борси. Немският DAX повиши стойността си с 0.44% до 12 288.54 пункта, докато търговията в Лондон изкачи FTSE 100 до 7 351.08 пункта, въпреки политическото напрежение в страната.

Настроенията не бяха толкова позитивни отвъд океана, при което щатските ценни книжа завършиха деня с понижение. Индексът Dow Jones Industrial Average изостана със 79.59 пункта до 2 6891.12, докато S&P 500 се раздели с 0.24 процента и приключи деня при ниво от 2 977.62 пункта. Индустриалният индекс Nasdaq Composite се понижи с 0.58% до 8 030.66 пункта. Акциите на Micron Technology поевтиняха с 1.7 процента през деня, в очакване на резултатите от финансовите отчети за последното тримесечие. Технологичните лидери Facebook, Amazon, Netflix и Google също се търгуваха с понижение, след като инвеститорите бяха предпазливи от рисковите активи в САЩ.

В четвъртък златото запази стойността си, след големите разпродажби предходните дни. Цената на ценния метал достигна 1 504.45 долара за трой унция, след като поскъпна с 0.05%. Интересът към среброто не беше толкова голям, което понижи цената на метала с близо половин процент до $17.90. Цената на петрола се понижи до 56.54 долара за барел покрай опасенията за понижение на търсенето. Сортът Брент от своя страна беше по-привлекателен от страна на инвеститорите, което го оскъпи до 62.64 долара за барел.

Акценти днес

Икономически данни - САЩ

През последния ден от търговската седмицата инвеститорите ще следят данните за личния доход и личните разходи на населението в САЩ, които са от голямо значение за икономическата активност. По-големи от очакваните данни биха имали положителен ефект върху щатската валута, докато по-лоши данни ще понижат стойността на долара.

Инструмент на фокус - Whirlpool

Последната възходяща вълна от тренда успешно проби нивото на съпротива, което вече действа като зона на подкрепа и ще ограничи понижение на цената под $145-$150. Всички технически средства подкрепят идеята за развитие на възходящото движение, но трябва да се има предвид нивото на съпротива около $168, което може да ограничи желанието на инвеститорите да вдигнат цената.

GBP/USD

На 4-часова графика валутната двойка е образувала обръщаща формация „Глава и рамене“, при която имаме сигнал за продажба при пробив под вратната линия. Низходящото движение има още потенциал за развитие, но психологическата граница при 1.2300 може да ограничи продажбите, при което да се формира локално дъно.

XAG/USD

Поскъпването на среброто образува силен възходящ тренд, но последните дни се формира по-нисък връх под нивото 19, което говори за отслабване на движението и възможна корекция. Пробив под 50-дневната периодна средна ще даде сигнал за продажба с достигане до ниво на подкрепа при 16.47 долара за трой унция.

Nasdaq

Технологичният индекс се намира във възходящ тренд, но се образува формация вимпел, пробив под която може да доведе до рязко понижение и корекция в стойността на индекса. Спрямо индикатора RSI ценовото движение прави дивергенция, която също предвижда обръщане на възходящото движение.
Коментари: 0