Испански държавен служител не е ходил на работа 6 години и никой не е разбрал това

Наложена му е глоба от €27 хил.

Испански държавен служител не е ходил на работа 6 години и никой не е разбрал това
19170 ~ 1 мин. четене
69-годишен испански държавен служител не е ходил на работа в продължение на 6 години, информира CNBC. Това обаче се разбира едва след като Хоакин Гарсия е трябвало да получи награда за лоялна служба за две десетилетия и се е оказало, че той не е работил през последните шест години. 

Гарсия е работил като инженер от общинския воден съвет в Кадис, Испания, където е трябвало да контролира пречистването на отпадъчни води.

„Той все още получава заплата“, казва пред Guardian зам.-кметът Хорхе Блас Фернандес. „Мислех си, къде е този човек? Пенсионирал ли се е? Умрял ли е?“, допълва той.

След като бившият управител на водния борд, чийто офис се е намирал срещу този на Гарсия, казал на Фернандес, че не е виждал служителя си от няколко години, зам.-кметът е решил да разпита самия Гарсия.
„Попитах го: Какво правиш? Какво прави вчера? А предишния месец?“, обяснява Фернандес и добавя, че не е получил отговор.

През тази седмица съдът е решил да глоби испанския служител с €27 хил. В своя защита Гарсия е обяснил пред съда, че е ходил до офиса си, но не е могъл да поддържа редовния си график. Той добавя, че е бил жертва на тормоз на работното място поради политическите си разбирания.
Подкрепи Economic.bg