Изпълнителният директор на Subway се оттегля

Тя си тръгва в бурни времена за веригата, когато множество обекти са заплашени от затваряне

Изпълнителният директор на Subway се оттегля

Сюзан Греко (вляво)

Снимка: Facebook

3710 ~ 1 мин. четене
Изпълнителният директор на Subway напуска изпадналата в затруднения верига за бързо хранене.

Сюзан Греко, която е сестра на починалия съосновател на веригата Фред ДеЛука, съобщи в сряда, че се оттегля като главен изпълнителен директор, пише "Бизнесинсайдър". Оттеглянето й обаче идва в бурно време за веригата.

Броят на обектите на Subway в САЩ е намалял с 909 миналата година. Тя е загубила почти три пъти повече локации, отколкото преди година. От веригата за сандвичи казаха пред Блумбърг миналата седмица, че планират да закрият около 500 от американските си обекти през тази година, на основание на прогнозите си.

Около една трета от повече от 25 800-те обекта на франчайза в САЩ може да не са печеливши и франчайзополучателите се подготвят за затваряне, според източници на "Бизнесинсайдър".

Греко започва да работи в различни обекти от неригата още в юношеските си години и се присъединява към корпоративния персонал непосредствено след колежа. Оттогава работи в Subway, главно в областта на изследванията и разработките - област, в която някои франчайзополучатели смятат, че компанията е изостанала през годините.

Тревър Хейнс, главен директор по развитието на бизнеса на Subway, ще заеме мястото на Греко като временен изпълнителен директор. Греко ще се оттегли официално на 30 юни, след което ще бъде старши съветник на Subway.
Коментари: 0