Израел ще строи 3000 нови жилища на Западния бряг

Страната е окуражена от действията на Донлад Тръмп

Израел ще строи 3000 нови жилища на Западния бряг
288 ~ 1 мин. четене

Още 3000 нови жилища ще бъдат изградени на Западния бряг. Те ще са в допълнение към 2500 други, обявени миналата седмица от Израел. Очаква се строителството им да започне веднага, показва съобщение на Министерство на отбраната в Израел 

В него се съобщава, че министърът на отбраната Авигдор Либерман и премиерът на Израел Бенямин Нетахяху са дали съгласието си за строителството на жилищата. Действията им бяха окуражени от изказванията на Доналд Тръмп, който обеща да оказва много по-голяма подкрепа на Израел от своя предшественик. 

Само преди няколко дни израелското правителство одобри строежа на нови 2500 жилища на Западния бряг и още стотици в източен Йерусалим, пише Independent. 

Жителите на двата окупирани района от Израел през 1967 г. смятат, че те са части от бъдеща държава. 

Израел се готви да спре незаконното заселване на Западния бряг. Армията нареди на жителите на незаконното селище Амона, построено на частна палестинска земя, да освободят района до 48 часа, дни преди неговото разрушаване. Крайната дата за разрушаването му е 8 февруари. Амона е най-голямото от 100 незаконно изградени селища на Западния бряг. 

Подкрепи Economic.bg