Как потребителите ползват продуктите на Google

7 от продуктите на компанията се ползват от по над 1 млрд. потребители

Как потребителите ползват продуктите на Google
976 ~ 1 мин. четене

Проникването на Google в живота на обикновения потребител е зашеметяващо. Операционната система за мобилни устройства Android е само един от продуктите на компанията, но популярността ѝ е огромна. Само за една година през нея са били изтеглени 82 млрд. приложения и игри.

В момента компанията има 7 продукта с по над 1 млрд. потребители. Става дума за Gmail, Chrome, Maps, Search, YouTube, Google Play Store and Android. Само операционната система вече има над 2 млрд. активни потребители, обявиха от Google по време на тазгодишната I/O конференция на разработчиците.

За сравнение един от най-големите ѝ конкуренти Facebook има едва 3 продукта с по над 1 млрд. месечни потребители – социалната мрежа Facebook, WatsApp и Messenger.

Google има и много продукти, за които може би не сте чували, но които също трупат популярност. Цели 2 милиона студент например са се възползвали от виртуалните пътешествия на компанията, а 1 милион специалисти са използвали FireBase, платформа с разнообразни инструменти за разработване на мобилни и уеб приложения, която Google придоби през 2014 г.

Коментари: 0