Наградиха най-добрите застрахователи и осигурителни компании

Победителите в отделните категории бяха определени от експертно жури

Наградиха най-добрите застрахователи и осигурителни компании
13385 ~ 2 мин. четене

На тържествена церемония снощи бяха връчени традиционните годишни награди "Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината и Застрахователен брокер на годината" за 2016 година. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Най-добрите компании в отделните категории бяха  определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации на база на обективни публични показатели, като: пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др.

На събитието по традиция присъства целият застрахователен и финансов елит на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди. Сред гостите беше и финансовият министър Владислав Горанов, както и председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова.

Ето при кого отидоха наградите по категории:

  • Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане - "ЕВРОЛАЙФ-България";
  • Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество - "Мусала Иншурънс Брокер" (с предишно име "Адмирал иншурънс брокер");
  • Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане - "Ай енд Джи Иншурънс Брокерс";
  • Пенсионноосигурително дружество на годината - Допълнително задължително пенсионно осигуряване - ПОК "Доверие" АД;
  • Пенсионноосигурително дружество на годината - Допълнително доброволно пенсионно осигуряване - ПОД "Алианц България" АД;
  • Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество - "Ен Ен ПОД" ЕАД;
  • Застраховател на годината – Животозастрахованe-"Алианц България Живот";
  • Застраховател на годината - Общо застраховане - "ДЗИ - Общо застраховане" АД;
  • Най-динамично развиващо се застрахователно дружество - "Дженерали Застраховане" АД.

Фондация  "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" връчи за 19-а поредна година и персонални специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване.

За цялостен принос към застраховането наградата грабна Ралица Агайн Гури, заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор".

Също за цялостен личен принос беше награден и Петрозар Петков - председател на съвета на директорите  на "Булинс".

Председателят на Българската асоциация на застрахователните брокери и шеф на "Инстрейд Застрахователен брокер" Ивета Кунова беше отличена за цялостен принос в развитието на застрахователното брокерство.

Главният изпълнителният директор на ПОД "Съгласие"  АД Милен Марков пък взе приза за цялостен принос в развитието на осигурителните системи в България.

Подкрепи Economic.bg