Камерън пресече завинаги пътя на Великобритания към Шенген и Еврозоната

Никога няма да бъдем част от свръхдържавата ЕС, заяви той

Камерън пресече завинаги пътя на Великобритания към Шенген и Еврозоната

Великобритания никога няма да се присъедини към еврозоната и Шенгенския договор, но ще продължи да развива икономиката си в рамките на Евросъюза. Това заяви британският министър-председател Дейвид Камерън в отговорите си на въпроси на читатели на регионалното издание „Експрес енд стар”, публикувани в ТАСС.

Камерън уточни, че ако Британия продължи членството си в Европейския съюз, това ще означава единствено страната да запази пълния достъп до единния пазар с 50 млн. души. Причината е, че това ще доведе развитие на икономиката, което се състои в увеличаване на работните места, инвестициите и намаляването на цените.

„Никога няма да бъдем част от свръхдържавата ЕС. Ние също никога няма да се присъединим към еврото, към участието в дотациите на страните от еврозоната или територии, без граничен и паспортен контрол”, категоричен бе Дейвид Камерън.

По думите му гласуването в полза на излизането от Съюза може да стане причина за неопределеност и дестабилизация за години напред и това е проблем, тъй като ще доведе до спад на инвестициите и по-малко работни места. „Във Великобритания над 3 милиона от заетите са в сферата на производството на стоки и услуги, които се изнасят в общността“, добави Камерън.

Референдумът в страната е насрочен за 23 юни. Тогава гражданите на Обединеното кралство ще трябва да решат дали искат да останат в ЕС, или не.Коментари: 0