За първи път разкриха тайната на часовниците Rolex

Кой е ключовият фактор за производството на качествените часовници?

За първи път разкриха тайната на часовниците Rolex

Rolex без никакво съмнение е най-легендарния производител на часовници в света, но също така е известна с това, че е пословично потайна компания и в продължение на десетилетия постоянно затвърждава този имидж пише Digital. Нейните фабрики са затворени за външни посетители, като всяко едно от помещенията вътре е заключено от терминали, които сканират ириса на очите на служителите. По този начин самото производство на часовниците Rolex остава обвито в мистерия и дълбоко скрито зад дебелите стоманени врати на фабриките и цеховете на компанията.

Бен Клаймър, основател и главен редактор на уебсайта Hodinkee, стана първия външен човек, който има възможността да види с очите си как се създават моделите на Rolex. В изявление той сподели, че винаги е смятал, че часовниците на този бранд се сглобяват изцяло от машини, но е останал изненадан. По време на посещението си във фабриките на компанията, той е видял, че тя разполага със леярна за злато, химична лаборатория и специални помещения за тестове, които могат да съперничат на подобните съоръжения на NASA.

Хората играят изключително важна роля в производството на всеки един модел на Rolex. Според Клаймър мащабът и прецизността към всеки детайл, с който те го правят, е изумителен и именно това гарантира качеството на часовниците на компанията. Абсолютно всеки един компонент от корпуса, каишката и самия механизъм се създават от нея и персонала, с което не може да се похвали нито един от нейните конкуренти в индустрията. Заради съображения за сигурност и конфиденциалност, обаче той не е могъл да направи изображения, с които да покаже на всички нас как изглежда отвътре един работен ден във фабриките на Rolex.

Коментари: 0