Каракачанов: Засега не трябва да се приемат трите министерски оставки

Според вицепремиера вината може да е изцяло на шофьора на катастрофи край Своге автобус

Каракачанов: Засега не трябва да се приемат трите министерски оставки
Преди да излязат резултатите от разследването на инцидента край Своге не трябва да се приемат оставките на тримата министри Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Красимир Каракачанов, пише „Фокус”.

Попитан преди предстоящото гласуване на оставките дали се притеснява, че отново ще трябва да сложи синята каска, Каракачанов отговори: „Не се притеснявам. Има ли диалог, значи има и разбирателство. Няма ли нормален диалог, ако всеки реагира както и когато намери за нужно, се получават подобни разминавания“.

Относно това дали ще влязат в понеделник трите оставки в парламента той каза: „Не знам. Аз изразих своето мнение – преди да излезе разследването и да се види каква е истинската причина, не трябва да се приемат оставките”.

Каракачанов допусна, че грешката може да е изцяло на шофьора на катастрофиралия автобус. Именно затова според него не трябва да се бърза с приемането на оставките, тъй като работата на министрите допреди това говори сама по себе си и ги защитава.

Вицепремиерът коментира и напрежението между Волен Сидеров и Валери Симеонов. Каракачанов каза, че не е негова работа да ги помирява. След това обаче добави: „Гледам да внеса повече спокойствие.Трябва да има диалог не само в малката, но и в голямата коалиция. Редно беше да бъдем информирани за оставките, а не да научаваме за тях от медиите”.
Коментари: 0