КЕВР обеща да няма скок в цените на парното

Председателят на регулаторът Иван Иванов коментира, че дори трябва да има поевтиняване

КЕВР обеща да няма скок в цените на парното

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

736 ~ 1 мин. четене

Регулаторът няма да допусне увеличение на цената на топлинната енергия, исканията за това са неоснователни. Това каза в онлайн изявление председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по повод исканията на топлофикациите в страната за значително по-високи цени от юли.

„Искам категорично да заявя, че всякакви искания за предстоящо увеличение на цената на топлинната енергия са изцяло неоснователни. КЕВР ще коригира по справедлив начин всички заявления за цени, като отстрани неправомерно поисканите разходи и няма да допусне увеличение на цената“, каза Иванов.

Иванов коментира, че цените трябва да се движат надолу заради по-ниската цена на природния газ. „Напротив, след същественото намаляване на цената на природния газ, който влияе най-силно върху цената на топлинната енергия, мога да заявя, че цената на парното през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска от цената през изминалия“, каза Иванов.

"Посрещнете спокойно вкъщи най-светлия празник Възкресение Христово. Не се притеснявайте“, успокои клиентите на топлофикациите председателят на регулатора.

Регулаторът ще отчете намалението на цените на природен газ на всички български потребители на топлинна енергия и природен газ и всички надвзети суми за периода 5 август 2019 г.-31 март 2020 г. ще бъдат върнати, обеща Иванов.

Подкрепи Economic.bg