Кирил Домусчиев и Пламен Димитров срещу сивата икономика

Бизнес и синдикати застават рамо до рамо за първи път в общ проект, представен от списание „Икономика”

Кирил Домусчиев и Пламен Димитров срещу сивата икономика
4526 ~ 1 мин. четене

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев и президентът на КНСБ Пламен Димитров са лицата от корицата в новия септемврийски брой на сп. „Икономика”. За първи път бизнес и синдикати застават рамо до рамо в общ проект срещу сивата икономика, наречен „Икономиката не расте на сянка”.

Проектът, финансиран по оперативна програма „Човешки ресурси“, е разработен от най-голямата национално представителна работодателска организация КРИБ и поставя началото на поредица от съвместни действия. През септември ще бъдат направени шест кръгли маси, свързани с регионалното развитие, изсветляването на бизнеса и недопускането на сиви практики и сиво богатство на местно ниво. В края на октомври ще се проведе национална конференция за обобщаване на резултатите. Препоръките ще бъдат предоставени на изпълнителната и на законодателната власт, ще има и предложения за законодателни промени.

Следващата съвместна стъпка ще е в началото на 2016 г., когато се очаква да започне изпълнението на друг проект, в който водещата роля ще е на КНСБ. Той ще е насочен към 100-те най-добри български компании, членове на КРИБ, и техните подизпълнители.

Целта на двете кампании е да допринесат за оформянето на по-добра среда за бизнеса и за работещите.

Кирил Домусчиев и Пламен Димитров коментират още големите различия на работодатели и синдикати по икономически и социални теми, споделят визията си за съживяването на българската икономика и за привличането на инвеститори в страната.

Очаквайте бр. 53 на сп. „Икономика” на пазара от началото на септември с нов дизайн и визия!

Подкрепи Economic.bg