Китай също обяви война на „Ислямска държава“

Президентът Си Цзинпин обеща държавата му да отговори подобаващо на терористичната заплаха

Китай също обяви война на „Ислямска държава“

Китай е поредната държава, която обяви война на радикалната групировка Ислямска държава, след като екстремистите публично екзекутираха 50-годишен китайски гражданин, пише британският вестник The Daily Express.

Китайските власти реагираха на трагичната новина с обещание да пречупят терористите и да се включат във войната срещу джихадистката организация, действаща основно в държавите от Близкия Изток.

Китай ще засили сътрудничеството с международната общност, решително ще се справи с жестоките терористични операции, които опустошават живота на невинни хора и световния мир и сигурност, заяви президентът Си Цзинпин.

Последните събития в малийската столица Бамако, където се разигра поредната заложническа криза, отнела живота на 27 души, наляха допълнително масло в огъня, след като стана ясно, че трима китайски служители на железопътна компания са сред загиналите в хотел Радисън.

Китайското правителство категорично осъжда тези нечовешки действия и определено ще подведе извършителите под отговорност, увери председателят на Китайската народна република. 

С огромната си артилерия, модерно въоръжение и повече от 2 млн. войници, армията на Пекин ще представлява сериозна заплаха за терористите.

Коментари: 0