Няма населени места без ток

В случай на авария, ЧЕЗ реагира своевременно, заяви директорът Виктор Станчев

Няма населени места без ток
208 ~ 1 мин. четене

„Възстановили сме електрозахранването във всички населени места и квартали на големите градове, които бяха засегнати от ураганния вятър. В момента се работи по отводняването на трафопост в кв. „Горна баня” и аварията ще бъде отстранена до няколко часа.“ Това заяви пред БНР директорът на Дирекция „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ България“ Виктор Станчев. 

Той уточни, че най-много са били сигналите в София и областта. „Основно в кварталите Курило, Долни Богров, Бистрица, Сеславци, Железница. Това бяха кварталите с най-сериозни повреди, предизвикани от вятъра." 

Екипите ни се справиха с възникналите аварии още снощи. Останаха единични сигнали, които се получаваха в нашия денонощен телефонен център. На тях също беше реагирано незабавно, обясни Станчев.

Той наблегна на бързата реакция на електроразпределителното дружество. „Щом получим сигнал и обаждане, реагираме веднага, за да решим проблема максимално бързо.“

Ръководителят изтъкна, че компанията е особено внимателна в случаи на сериозни аварии и се грижи за безопасността на клиентите си. „При всеки сигнал се прави оглед и се предприемат съответните действия за отстраняване на проблемите, особено ако има скъсани проводници и опасност за живота и здравето на хора или животни“, поясни Станчев.   

Подкрепи Economic.bg