Китайски деца възпяха Huawei

Видеото с възхвала за телефоните на китайския технологичен гигант стана популярно в социалните мрежи

Китайски деца възпяха Huawei

Снимка: Global Times

Видео, в което деца пеят патриотични текстове за китайски технологичен гигант Huawei, стана популярно в социалните мрежи, според информационната агенция Global Times, управлявана от комунистическата партия.

Краткият клип, преведен от CNBC, включва детски песни и танци и съдържа текстове като "Huawei е красив" и "Китайските чипове са най-ценните".

Клипът е създаден от Детското музикално студио „Zhou Dan“ в Жухай, Южен Китай, но Huawei се дистанцира от видеото.

Видеото е публикувано в Twitter от Global Times - вероятно за международна публика, тъй като Twitter е блокиран в Китай, уточнява американската телевизия.

На официалната страница на Huawei в Weibo, китайската версия на Twitter, компанията заяви, че "видеото е създадено без знанието и участието на Huawei."

"Кой е най-добрият телефон в света? Всеки казва, че е Huawei," се пее в един от текстовете.

А в друг се казва, че "Huawei печели репутация и чест за Китай."

Видеото се появява на фона на продължаващия натиск от страна на САЩ върху Huawei, втория по големина в света производител на смартфони, който е обвинен в извършване на банкови измами, за да избегне американските санкции срещу Иран и да открадне търговски тайни.

Разузнавателните служби, включително от Съединените щати, предупредиха, че инсталирането на мрежовото оборудване на компанията е ненужен риск за критичната телекомуникационна инфраструктура, тъй като има шанс да даде възможност на китайското правителство да шпионира. Huawei многократно отрече, че съществува такъв риск и отрече всички твърдения.

Танцовата академия, която е създала видеото, публикува на официалната си страница в WeChat съобщение, че китайски марки като Huawei "съдържат поколения на амбиции и мечти".
Коментари: 0