КНСБ излиза на национален протест

Синдикатите недоволстват срещу вдигането на възрастта за пенсиониране

КНСБ излиза на национален протест

КНСБ излиза на национален протест. Хиляди работници от различни браншове ще се включат в националното митинг-шествие срещу увеличаването на пенсионната възраст и замразените доходи.

Профсъюзът е против планираното нарастване на възрастта и стажа за пенсия с по четири месеца годишно. Синдикатът не приема и увеличаване на възрастта за пенсиониране с 2 месеца. Синдикатите проведоха поредици от срещи с парламентарно представените партии и въпреки получената подкрепа от част от партиите не се отказаха от митинга.

Шествието ще тръгне от столичния площад "Македония" и ще завърши с митинги пред Министерския съвет и Народното събрание.

Синдикалистите ще внесат декларация с искания до премиера и до председателя на парламента, обяви председателят на Националния стачен комитет на КНСБ Валентин Никифоров:

„От 11:00 ч. ще бъде построено шествието и ние ще сме по маршрута „Христо Ботев", „Стамболийски" до пл. „Независимост" пред Министерски съвет, след което ще продължим през пл. „Независимост" до Народното събрание. Там сме подготвили някои изненади на народните избраници. Искаме да си отворят програмите, с които спечелиха изборите. Дали вътре пише реформа, която ограничава правата на българските граждани на входа на пенсионната система или някакви други неща", заяви Никифоров.

„Смятаме, че синдикалистите от КНСБ ще кажат, както всички други, които в Европа заявяват своята позиция - и в Германия, и в Белгия, и в Гърция и в много други страни, не само да орязват правата на гражданите, а да дадат това, което трябва, а именно едно спокойствие", допълни още Никифоров.

Коментари: 0