Everty планира €100 млн. инвестиция в български имоти

Идеята на компанията е да изкупи готови офис сгради и да поеме тяхното управленеи

Everty планира €100 млн. инвестиция в български имоти

Снимка: Economic.bg/Архив

Международната компания Everty планира да инвестира до 100 млн. евро през следващите четири години в имотния пазар в България.  Идеята на компанията е да изкупи вече готови и построени офис сгради, както и хотелски активи в София и другите големи градове в страната, и да поеме тяхното управление, обясниха от Everty за Economic.bg.

„България, заедно с други европейски пазари, е перспективно място с добри дългосрочни възможности за висока доходност в офисния сегмент. В момента ние се фокусираме върху придобиването на офис сгради с потенциал за висока добавена стойност и тяхното последващо ефективно управление, като откликваме на високите изисквания на модерните бизнеси“, споделя Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на "Евърти България" и ръководител на българския екип, цитиран в официално съобщение на компанията.

„Компанията се ангажира да поддържа, управлява и развива широк портфейл от ексклузивни имоти за минимум 15-годишен период от време, чрез собствени средства и институционално финансиране, което потвърждава амбициите ѝ за дългосрочно присъствие на пазара“, уточняват от Everty.

Първата инвестиция на компанията в България беше през 2019 г., когато Everty купи бизнес сградата Перформ Бизнес Центъра на ул. „Позитано“ в София. Към момента групата управлява портфолио от офисни и жилищни имоти на обща стойност 200 млн. долара, което включва активи на пазарите в Нигерия, Коста Рика, България, САЩ и България, включително ваканционни имоти в Гърция и Коста Рика.

Коментари: 0