Контрольорите в София отново започват да глобяват

ЦГМ уточнява, че вече няма да се продават билети от 1.60 лева, а ще се налагат глоби на нередовни пътници

Контрольорите в София отново започват да глобяват

Снимка: Красимир Свраков

6184 ~ 1 мин. четене

Контрольорите в столичния градски транспорт ще следят стриктно дали редовността на пътниците и вече няма да им продават билети от 1.60 лв. Това съобщава днес Центърът за градска мобилност (ЦГМ) като промяната започва от 4 януари 2021 г.

Припомняме, че от началото на извънредната обстановка у нас бе прието контрольорите в градския транспорт на София да не събират глоби и да съставят актове. Тогава от ЦГМ уточниха, че промяната е временна и ще важи до изтичане на необходимостта от извънредни мерки срещу COVID-19. Мярката беше прекъсвана и въвеждана няколко пъти от месец март насам. 

ЦГМ уточнява, че вече няма да се продават билети от 1.60 лева, а само такива за нередовни пътници от 30 лева. Водачите обаче все още няма да продават билети – противоепидемична мярка, която беше въведена с цел да предпази шофьорите.

От ЦГМ обясниха пред Economic.bg, че контрольорите всъщност влизат в служебните си задължения, тъй като през този период много хора са се возили гратис.

На въпрос, ако няма място откъде да бъде закупен билет на спирката от центъра отговориха, че имат достатъчно голяма мрежа за продажба на билети.

Билети могат да бъдат намерени в 61 пункта на спирките, всички тотопунктове и пощи, касите на метрото, 220 партньорски фирми, както и да бъдат закупени през мобилното приложение MPASS. През него обаче може да бъде закупена само дневна карта, не и еднократен билет.

Подкрепи Economic.bg