Концерт събира средства за отбора по астрономия

Събитието ще е на 15 януари в НДК, с парите децата ще отидат на олимпиада в Индия

Концерт събира средства за отбора по астрономия
3809 ~ 1 мин. четене
Концерт събира средства за националния отбор по астрономия на България. Събитието ще се проведе на 15 януари (петък) от 19:00 ч. в зала 3 на НДК. Цена на билета е 10 лева.

Събитието е посветено на българския отбор по астрономия. Необходима е сума в размер на 14 000 лв. за закупуване на 7 самолетни билета за предстоящата Международна олимпиада по астрономия и астрофизика в гр. Бхубанешвар, Индия, която ще се проведе през декември 2016 г.

Със събраната сума ще бъде осигурен транспорт на 5 млади и талантливи деца и двамата им ръководители, които да представят България в предстоящото състезание.

Националният олимпийски отбор по астрономия на България представя страната ни на две международни олимпиади всяка година – едната е Международна олимпиада по астрономия, а другата – Международна олимпиада по астрономия и астрофизика. Участниците в отбора се избират измежду победителите от четирите кръга на националната олимпиада по астрономия.

До 2015 г. нашите състезатели са завоювали общо 76 медала – 15 златни, 25 сребърни и 36 бронзови. Българският ученик Стефан Иванов е абсолютен първенец в XX-тата юбилейна Международна олимпиада по астрономия през 2015 г.

Международната олимпиада по астрономия и астрофизика е престижно състезание, в което с всяка изминала година участват все по-голям брой страни. За първи път се провежда през 2007 г., а България участва от 2011 г. насам. През 2015. се състезаваме с още 40 страни.

Повече за събитието може да откриете тук, а за отбора ни по астрономия - на този адрес.
Подкрепи Economic.bg