10 красиви места, които да посетите това лято

Не отлагайте повече, сега е моментът да ги видите

10 красиви места, които да посетите това лято

Снимка: Pixabay

6164 ~ 2 мин. четене

Лятото е време за пътешествия. И почивка, и нови вълнуващи изживявания. Може да видите нови екзотични места, или да отидете до някои от класическите туристически дестинации, чието посещение досега сте отлагали.

Ако още нямате планове за лятната ваканция, ето 10 идеи, подбрани от „Бизнесинсайдър”, за места, които може да посетите това лято.

10. Остров Палаван, Филипини

Не е чудно, че той е на почти всяка втора снимка в Инстаграм – природата е много красива, а плажовете са едни от най-белите и добрите в света.

9. Санкт Петербург, Русия

За втора поредна година Санкт Петербург е определян за най-добра дестинация в Европа от Световните награди за пътешествия (World Travel awards). Невероятните дворци и църкви, Ермитажът и богатата история правят града прекрасно място за посещение, а най-доброто време е през лятото.

8. Малта

На прекрасните острови Малта и Гозо ви очаква много история, забележителности под защитата на световното културно наследство на ЮНЕСКО в столицата Валета, както и седемте хълма, за които се счита, че са едни от най-старите самостоятелно издигнати структури в света. В допълнение ще имате време за плаж и много партита.

7. Лисабон, Португалия

Сайтът Travel + Leisure обяви Португалия за дестинация на годината, а прекрасният Лисабон непременно трябва да се види.

6. Бордо, Франция

Нов бърз влак вече свързва френската столица Париж с Бордо, така че пътуването отнема едва два часа. Там ще се потопите в света на френското вино и кулинария. Дестинация, която си заслужава!

5. Черна гора

Тук ще видите зашеметяващи брегове и плажове по дългата над 180 км плажна ивица. Все още е евтина и не толкова масова лятна дестинация, така че възползвайте се, докато още не е пълно с туристи.

4. Орхус, Дания

Вторият по големина датски град е Европейска столица на културата за 2017 г. Не пропускайте най-стария музей за изкуство в страната извън Копенхаген - ARoS Aarhus Kunstmuseum, както и множеството прекрасни места за хранене.

3. Мадагаскар

Министерството на туризма на Мадагаскар в момента разработва нов проект за стимулиране на икономическия растеж и устойчивите разновидности туризъм. Инфраструктурата в страната също се подобрява, така че да е по-удобно за туристите. Подходящо място е за туристи с приключенски дух и любители на дивата природа и животинския свят.

2. Лондон, Великобритания

След решението на излизане на страната от ЕС, паундът поевтиня и сега пътуването до Лондон ще ви струва по-малко. А и не се знае дали само след 2 г. няма да са необходими визи. Така че – възползвайте се сега.

1. Исландия

Вероятно много често сте виждали и срещали информация за Исландия като една от най-добрите държави за живот, а също така и с невероятна природа. Не се колебайте да я посетите. Лятото е най-добрият период.

Коментари: 0