Поставят видеонаблюдение в столичните ясли

Първоначално е имало съпротива от директорите на заведенията, сега вече подкрепят

Поставят видеонаблюдение в столичните ясли
416 ~ 1 мин. четене

Столична община поставя видеокамери в детските ясли, съобщи заместник-кметът по финанси на Дончо Барбалов. Засега няма да се слага видеонаблюдение в детските градини.

"В София има 24 детски ясли, в тях работят 635 човека, те са професионалисти и ние поверяваме децата си на тях. Тук е много важно да имаме доверие на институциите, така че като дадем детето да сме спокойни“, заяви Барбалов в ефира на БНТ.

По думите му в момента общината правят три неща. Първото е засилване на диалога между родителите и директорите в детските ясли, за да се констатират възникващите напрежения и да бъде реагирано по-рано. На второ място Барбалов постави контрола и отчетността, а на трето поставянето на видеонаблюдение.

Първоначално е имало съпротива от страна на директорите на детските заведения, но сега вече има положителна реакция. Родителите няма да могат да гледат онлайн какво се случва в стаите, където са техните деца, поясни той и допълни, че на този етап това би било малко прекалено, но ще се правят записи, които ще се пазят 30 дни в детската ясла, както и в дирекция "Здравеопазване".

"Детските градини са малко над 200 и около половината от тях имат яслени групи. Ще видим как ще реагират родителите на видеонаблюдението в яслите и след това ще мислим за детските градини. По-големите деца е по-лесна комуникацията, така че засега по- важното са яслите.", каза Барбалов.

Подкрепи Economic.bg