Ксавие Дюран става главен изпълнителен директор на Кофас

Той ще поеме поста от 9 февруари

Ксавие Дюран става главен изпълнителен директор на Кофас
220 ~ 2 мин. четене

От вчера Ксавие Дюран е назначен на поста на Главен изпълнителен директор на Кофас. Промяната ще влезе в сила след срещата на Съвета на директорите на компанията, която ще се проведе на 9 февруари. До тогава сегашният главен изпълнителен директор на компанията Жан-Марк Пилю ще продължи да изпълнява функциите си.

Съветът на директорите специално благодари на Жан-Марк Пилю за доброто управление на компанията през последните 5 години, през което време тя успя да развие ориентацията си към постигане на устойчиви резултати. От 2011 г. насам той даде тласък за развитие на стратегия за централизиране на застрахователната дейност. Благодарение на значителното подобряване на резултатите, той проведе и успешно първично публично предлагане. Всичко това е добра база за бъдещо развитие на компанията в дългосрочен план. 

От своя страна, Ксавие Дюран ще засили търговската дейност и ще предложи и приложи необходимата структурна адаптация с цел да се повиши оперативната ефективност, като същевременно се запази рисковия профил в съвременната несигурна глобална икономическа обстановка.

Ксавие Дюран е професионалист в сферата и започва своята кариера през 1987 г. като консултант в The Mac group (Gemini Consulting), а през 1994 г. се присъединява към Sovac Real Estate Bank като заместник изпълнителен директор. През 1996 г. той продължава кариерата си в международен план в GE Capital – първо в Чикаго като директор на Стратегическо развитие и финанси, после във Франция последователно като изпълнителен директор продажби и развитие на GE Money Bank France и като изпълнителен директор за Франция. През 2011 г. е назначен за изпълнителен директор на GE Capital Asia Pacific със седалище в Япония. От края на 2013 г. до сега е директор „Стратегии и развитие” на GE Capital.

Подкрепи Economic.bg