Лидерите в доставките на храна Takeaway.com и Just Eat се сливат

Сделката е на стойност 8,2 милиарда лири

Лидерите в доставките на храна Takeaway.com и Just Eat се сливат

Снимка: Takeaway.com

1120 ~ 1 мин. четене
Европейските конкуренти в доставките на храна Takeaway.com и Just Eat заявиха в понеделник, че са се договорили да създадат един от най-големите играчи в сектора в световен мащаб чрез сделка с акции на стойност 8,2 милиарда лири.

Акционерите на търгуваната на Лондонската борса Just Eat ще получат 0.09744 акции на Takeaway.com за всяка акция, което означава стойност от 731 пенса за акция Just Eat, 15% от цената на затваряне в петък, съобщава Ройтерс.

Just Eat и базираната в Амстердам Takeaway.com заявиха, че са в преговори в събота.

Акционерите на Just Eat ще притежават около 52,2% от комбинираната група, която заедно има 360 милиона поръчки на стойност 7,3 милиарда евро през 2018 г., съобщиха компаниите в понеделник.

Комбинираната нова компания ще заеме лидерски позиции в много от най-големите пазари за доставка на храна в света, включително Великобритания, Германия, Холандия и Канада, казаха те.

Майк Еванс, председател на Just Eat, ще бъде председател на групата, а изпълнителният директор на Takeway.com - Итце Гроен, ще поеме ролята на главен изпълнителен директор на компанията, която ще бъде учредена със седалище в Амстердам.
Подкрепи Economic.bg