Литовски стартъп набра $11 млн. чрез своя криптовалута, писа „penis” и изчезна

Краткото съобщение е стояло само няколко часа след изчезването на сайта на Prodeum

Литовски стартъп набра $11 млн. чрез своя криптовалута, писа „penis” и изчезна
6684 ~ 1 мин. четене
Странния стартъп Prodeum, който чрез първично предлагане на своята едноименна криптовалута успя да набере 11 млн. долара от инвеститори, изчезна с парите на вложителите. Това изглежда е поредната измамна схема с ICO, станали изключително популярни около възхода на електронните валути през изминалата година.

На основателите на стартъпа обаче не им е стигнало само да вземат парите на инвеститорите, но изглежда са искали и да ги унижат максимално. В неделя, когато сайтът на стартъпа изчезна, бе оставено само едно кратко съобщение: „penis”. То стоя само няколко часа, след което домейнът бе изцяло деактивиран.

Когато базираният в Литва стартъп се появи на сцената през миналата година, той си беше поставил за цел да „революционизира индустрията на плодовете и зеленчуците“, използвайки блокчейн технологията, стояща зад криптовалутата Ethereum. Вярвате или не, създателите му бяха обявили, че тази „революционализация“ ще бъде използвана при етикетирането на плодовете и зеленчуците.
„Това е идея, чието време е дошло“, беше написал миналата година обявеният за продуктов мениджър Рокас Ведлуга. „Горди сме и сме развълнувани да донесем тази забележителна нова технология на света!“, беше добавил той.
Подкрепи Economic.bg