Литовците искат завод на Tesla, включиха го във видео игра

Цената на фабриката ще е 5 млрд. евро, нужната инфраструктура е налице

Литовците искат завод на Tesla, включиха го във видео игра
3677 ~ 1 мин. четене

Литовците искат Tesla да построи следващия си гигантски завод на тяхна територия. За да привлекат вниманието на калифорнийската технологична компания, те направиха виртуална версия на съоръжението в популярната видеоигра Minecraft, предаде AP.

По думите на Владас Ласас, който стои зад проекта, целта е да бъде изпратено послание до главния изпълнителен директор на Tesla – Илон Мъск, че в Литва има изобилие от кадърни хора, както и перфектно място за фабрика.

Ласас заяви, че 41 компютърни специалисти са прекарали 2 дни в създаване на виртуалния завод в Круонис в Централна Литва, близо до хидролектрическа централа и 2 летища.

Tesla още в петък написа в Twitter: „Литва знае пътя към нашето сърце“. Все още обаче не е определена датата, на която ще бъде обявено къде ще бъде изграден заводът, оценяван на 5 млрд. евро.

Преди няколко дни стана известно, че американската компания Tesla Motors се преименува на Tesla, тъй като вече се занимава не само с автомобилостроене, но и с производство на слънчеви батерии и други енергийни системи.

Подкрепи Economic.bg