Лондон се стреми да стане най-посещаваният град в света

За да се случи това, властите искат да накарат жителите на града да ходят възможно най-много пеша

Лондон се стреми да стане най-посещаваният град в света

Снимка: Pixabay

Лондонските мечти за бъдещето сега включват това той да се превърне в най-посещавания град в света и столицата на Обединеното кралство предприема всички възможни мерки, за да гарантира, че това ще се случи.

Властите в британската столица са представили план да превърнат Лондон в най-достъпния за пешеходци град, пише Lonely Planet.

Лондон, воден от кмета Садик Хан, възнамерява да стане лидер в привличането на туристи и да стане най-посещаваният в света.

За да се случи това, според властите е необходимо да накарат жителите на града да ходят възможно най-много пеш.

Администрацията ще отпусне 2.2 милиарда лири за изпълнението на инициативата. Тези средства ще се използват за реконструкция на улици за пешеходци, създаване на нова инфраструктура, увеличаване на броя на пешеходците и пътните знаци.

Идеята на кметството вече е подкрепена от Министерството на здравеопазването на Англия. Длъжностните лица се надяват, че до 2024 г. лондончани ще направят средно 1 милион стъпки повече от сега. И в дългосрочен план, до 2041 г. властите се надяват да увеличат до 80% броя на гражданите, които се движат пеша, с велосипед или с обществен транспорт. В допълнение, плановете на Кметството на Лондон - модернизация на метрото.

Днес най-пешеходните градове в света са Копенхаген, Хамбург и Мадрид. Столицата на Дания отчита и най-малък брой автомобили в Европа.

В Хамбург властите продължават да изпълняват проекта "Зелена мрежа". До края на периода пешеходните зони ще покриват около 40% от този немски град.

В Мадрид се прилага малко по-различен подход. Влизането в центъра на града с кола е позволено само на местни жители.

Коментари: 0