Луксозен бръснарски салон отвори врати в центъра на София (снимки)

BARBERSHOP предлага само услуги за мъже

Луксозен бръснарски салон отвори врати в центъра на София (снимки)

Снимка: Economic.bg

Автор: Божидара Иванова

Нов бръснарски салон отвори в центъра на София. Пространството е проектирано от дизайнер в типично мъжки стил. Услугите, които предлагат Ахмед и приятелите му в Barbershop, са оформяне на коса, оформяне на брада и оформяне на вежди с конец. Салонът предлага само услуги за мъже.


Ахмед пристига в България преди шест години. Той е роден в Ирак, но ситуацията там се влошава и решава да замине да търси щастието си другаде. Към днешна дата той няма планове да се завърне в родината си.


„Най-много в София харесвам спокойния живот. Не мога да си представя да живея в страна, в която има големи различия в традициите. Българите обичат живота и обичат да се забавляват. Това ми харесва“, разказва той.  


Сред толкова държави в широкия свят той избира България заради своя брат, който към този момент пребивава в страната. По-късно брат му заминава за скандинавските страни, но Ахмед отказва да го последва и остава тук.


Той започва да учи занаята, стартирайки своето развитие в салон в Студентски град, където привлича много клиенти, включително и известни спортисти като отбора на футболен клуб "Лудогорец", а към днешна дата отваря собствен салон в центъра на София с още трима свои приятели, с които се запознава в България. Ахмед има своите лоялни клиенти, които го посещават и на новото място, а централното му разположение на ул. "Цар Калоян" 6, го прави още по-достъпен и лесен за намиране. 


И четиримата са естети към красотата и перфектната визия и това ги привлича най-много в професията. Това показва и дизайнът на салона, всичко е изпипано до последния детайл - столове, осветление, козметиката за брада и коса и всичко останало.


Плановете им са да се разрастват и да отворят в близко бъдеще поне още един салон в столицата. 


Снимки: Красимир Свраков/Economic.bg

Коментари: 0