Луксозните пътешествия - на косъм от изчезване

COVID пандемията изпрати безцелните пътувания в миналото

Луксозните пътешествия - на косъм от изчезване

Снимка: Pixabay

Голяма част от света продължава да е под някакъв вид блокада заради коронавируса и бъдещето на туристическата индустрия виси на косъм. Това обяви дългогодишният писател и анализатор в сферата на луксозните пътувания Саби Фагура пред Euronews.

Никой не би могъл да предвиди как глобалната пандемия ще промени живота ни, какъвто го познаваме, когато навлязохме в 2020 г. Свободата ни да пътуваме е компрометирана и през по-голямата част от годината само мечтаехме за почивка, сърфирайки в интернет и резервирайки за следващи години. Любителите на луксозните пътувания и бягството на екзотични острови може да трябва да преосмислят навиците си. Фагура прогнозира няколко аспекта на това как ще се променят луксозните пътувания след 2020 г.

Пътуването някъде просто заради някои красив хотел или дестинация ще остане в миналото. Вместо това, пътуващите ще искат да си починат с ново любопитство и чувство за цел. Те ще искат да извлекат повече от времето си, като научат ново умение, възродят страстта си към хоби или просто искат да се ангажират и да се свържат с местните общности.

Вътрешните пътувания ще се превърнат в нещо много популярно за хората, които искат да се измъкнат от карантинните ограничения, но все пак искат да продължат да пътуват. След месеци на пълна блокада дори и кратката почивка до съседен град ще е нещо „вълшебно“. Независимо дали става въпрос за еднодневна екскурзия до съседен регион или почивен уикенд малко по-далеч, хотелите потвърждават, че наблюдават нарастване на резервациите от страна на туристите, които търсят промяна на обстановката по-близо до дома.

Нека си признаем, здравето ни досега никога не е било толкова важно за нас и със сигурност няма да го приемаме за даденост в бъдеще. Спа почивките, които обещават да се отпуснат и подмладят, ще наберат сериозна сила в следващите години, смята експертът.

Освен това никога не сме отдавали толкова голямо значение и на хигиената. Вече свикнахме да носим дезинфектанти за ръце, да си мием ръцете и да внимаваме да не докосваме ненужно повърхности. Тенденцията е това да продължи и следователно ще окаже влияние и върху навиците ни по време на пътуване

Туристическите компании и авиокомпаниите вече правят всички възможно, за да уверят клиентите си в безопасността на техните услуги, които предлагат. Междувременно много от луксозните хотели от висок клас пускат нови инициативи като безконтактно чекиране и комплекти за лична защита в стаята, за да успокоят клиентите си.

Коментари: 0