Лунният турист Маедзава се отказа да си търси жена

Той ще отиде в космоса, но без партньор

Лунният турист Маедзава се отказа да си търси жена

Снимка: Twitter профил Юсаку Маедзава

620 ~ 2 мин. четене
Японският милиардер, който търсеше жена, която да му стане „партньор в живота“ и да го придружи на първия туристически полет на SpaceX около Луната, отмени плановете си.

Модният магнат Юсаку Маедзава покани необвързани жени над 20-годишна възраст да отговорят на поканата му и получи почти 28 000 кандидатури. Но днес той заяви, че изпитва "смесени чувства" и прекратява проекта.

Той все още планира да направи пътуването до Космоса през 2023 г., но без партньор, съобщава Би Би Си.

По-рано този месец 44-годишният японец пусна онлайн покана към жените, за да избере една, която да го придружи в космоса. Уебсайтът съдържаше списък на условията и критериите към кандидатките.
Трябваше да бъде избрана само една жена, като процесът би трябвало да бъде превърнат в риалити филм, наречен „Любовници по пълнолуние“.

Но днес Маедзава обяви в Twitter, че вече няма да търси космически спътник. Той обясни, че имал "смесени чувства" към участието си в проекта, благодари на дамите, които са отделили време да внесат своите кандидатури, извини се и обясни, че изпитва угризения за своето егоистично поведение.

Известно е, че модният магнат наскоро се раздели с 27-годишната актриса Аяме Горики.

Това не е първият случай, когато Маедзава - основател и бивш главен изпълнителен директор на онлайн търговеца на модни стоки Zozo, привлича вниманието в социалните мрежи. По-рано той обеща да сподели 100 млн. йени между 100 произволно избрани хора, които споделят един от туитовете му. Разбираемо интересът беше огромен и това стана най-ретуитваната публикация в мрежата. Според съобщенията Маедзава е информирал и възнаградил победителите през януари миналата година.

През 2018 г. Маедзава беше определен за първия частен пътник, който ще лети около Луната със SpaceX на Илон Мъск. Цената, която японецът се съгласи да плати за билета си в космоса, не е оповестена, но според Мъск са "много пари".

Планирана за 2023 г., мисията ще бъде първото лунно пътуване на човек след 1972 г.
Коментари: 0