Марияна Николова отива на изложение в Русия да търси туристи

Изложението ОТДЫХ/LEISURE - Москва ще се проведе от 7 до 10 септември

Марияна Николова отива на изложение в Русия да търси туристи

Снимка: Economic.bg/Архив

Министърът на туризма Марияна Николова ще участва в международното изложение ОТДЫХ/LEISURE, което ще се проведе в Москва. На него България ще има щанд, на който български туроператори ще могат да рекламират страната ни като дестинация, а министър Николова ще проведе работни срещи в тази насока, уточниха от ресорното министерство за Economic.bg.

Изложението ще е в рамките на три дни - от 7 до 10 септември. През това време Марияна Николова ще се срещне вицепремиера на Руската федерация Дмитрий Чернишенко и с председателя на Федералната агенция по туризма Зарина Догузова.

Сред основните цели на предстоящото посещение на вицепремиера и министър на туризма са задълбочаването на двустранното сътрудничество в областта на туризма, запазването на позицията на България като предпочитана дестинация за руския туристически пазар в контекста на продължаващата пандемия от коронавируса, както и готовността на България да приема руски туристи през зимния сезон 2020/2021 и през лятото на 2021 г.

Към момента туристически полети между България и Русия няма. Многократно министър Николова поиска възобновяването им, но без резултат.

Преди дни България облекчи режима за влизане на територията на страната от Сърбия, Турция и Беларус, като със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов беше премахнато изискването за предоставянето на документ за отрицателен PCR тест.

Коментари: 0