Rolls-Royce представи най-модерния си и изискан модел

Компанията не дебютира често нови превозни средства, но когато го направи, има за какво да се говори

Rolls-Royce представи най-модерния си и изискан модел
1 Видео

Снимка: Rolls-Royce

Rolls-Royce не дебютира често нови превозни средства, но когато го направи, има за какво да се говори.

Той е проектиран да „шепне“, а не да „вика“ – така генералният директор на Rolls-Royce - Торстен Мюлер Отвос определи новия модел на компанията.

Второто поколение на Ghost е в изцяло нова версия, която според него е най-технологично напредналата, но фина кола в историята на производителя на луксозни коли.

Автомобилът е оборудван с 6.75-литров Twin-Turbocharged V-образен, 12-цилиндров двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 563 конски сили и максимален въртящ момент от 850 Нм.

Мюлер Отвос определи старта на новия Rolls-Royce Ghost, с пълен редизайн на най-успешния автомобил в историята на фирмата, като „основен момент“.

Новият модел е най-модерният Rolls-Royce досега, заяви Мюлер Отвос в изявление. „Той дестилира стълбовете на нашата марка в красив, минималистичен, но същевременно изключително сложен продукт, който е напълно в хармония с нуждите на нашите клиенти и напълно съобразен с времето.“

Новият модел ще се продава на цена около 311 хил. долара и ще е в продажба от 2021 г. 

Отвос коментира по време на представянето, че глобалното търсене на луксозни автомобили се възстановява въпреки пандемията.

Той каза, че продажбите за първата половина на 2020 г. са намалели с 30%, но сега "времената започват да стават все по-добри и по-добри".

Коментари: 0