Марк Зукърбърг създава безплатно училище

С приоритет в институцията ще приемат децата от бедни семейства

Марк Зукърбърг създава безплатно училище
Автор: Александра Сотирова

Създателят и директор на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг и жена му Присила Чан ще открият безплатно начално училище в САЩ, в което децата ще се приемат още преди раждането им. Когато училището е напълно изградено, ще може да обслужва 700 деца и техните семейства.

Особеността на новото училище е, че здравно обслужване възпитаниците ще получават от раждането до дипломирането си. Техните семейства също ще могат да се възползват от медицинския център. Образователната институция ще приеме първите си ученици през август 2016 г., тя ще бъде в Ист Пало Алто, който се намира на шест километра от централата на Facebook.

На първо място в институцията ще приемат децата от бедни семейства, образованието ще бъде безплатно, а занятията ще започват от 3-годишна възраст, пише Зукърбърг на страницата си в мрежата. "Здравето и образование са тясно свързани. Ако децата боледуват, на тях им тежко и трудно да учат. Много деца и учители в цялата страна всеки ден се сблъскват с последиците от слабото здраве", пише Зукърбърг. В новото училище, Присила Чан ще се стреми да създаде модел, който може да бъде повторен другаде, коментира тя в интервю, цитирана от Mercurynews.

По-рано беше съобщено, че основателят на Facebook и съпругата му ще отпуснат $ 120 000 000 от личните си средства за развитието на училищата в Сан Франциско и околностите. В края на месец юли Зукърбърг съобщи, че с жена му очакват дете и вероятно ще им се роди дъщеря.

Коментари: 0