Мъск обеща да представи Tesla Model Y по-рано

В Twitter изпълнителният директор на компанията съобщи точната дата и любопитната причина да избере точно нея

Мъск обеща да представи Tesla Model Y по-рано
1080 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Основателят на Tesla Илон Мъск избра датата, на която следващият модел кросоувър Model Y ще бъде представен официално. Със съобщение в Twitter, с което Мъск отговаря на любопитен потребител, той съобщава датата 15 март 2019 г. По-рано този месец изпълнителният директор на компанията обяви, че производството ще започне едва през 2020 г.
.
Мъск написа „15 март“,  отговаряйки на потребител в Twitter, който го попита кога ще бъде представен Model Y. Веднага след това Мъск отговори на собствения си отговор: „Току-що го направих, защото Мартенските иди звучат добре“. Мартенските иди са дните за почит към бог Марс, които според римския календар се падат на 15-ия ден на март, май, юли и октомври.

„Но смятайте, че е реално. Можем да представим Model Y по всяко време от края на тази година до средата на следващата година, така че 15 март е добре“, написа още Мъск в Twitter.

Въпреки негативните коментари в пресата, закъсненията в производството на Model 3, притесненията около отговорността и безопасността на автопилота и финансовите проблеми, Tesla все още планира да продължи да представя нови модели.

От известно време знаем за следващия модел на Tesla, временно и неофициално наречен Model Y. Предполага се, че е нов компактен електрически кросоувър, който е по-нисък клас спрямо Model X, който е по-голям и по-скъп. Tesla се опитва да се възползва от бума в продажбите на градските кросоувъри.

От това, което се знае неофициално досега Tesla Model Y е компактен кросоувър, чиито врати са от типа „крила на чайка“, подобни на тези при Model X. Освен това автомобилът може да се похвали с подобрен автопилот, управляващ се от мощен компютър, чиято производителност е 40 пъти по-голяма от тези в настоящите модели на компанията.

Коментари: 0