Менда Стоянова: Подадохме ръка на СДС заради ЕНП

Председателят на парламентарната бюджетна комисия не може да прецени има ли нещо нередно с придобиването на новия апартамент на Цветан Цветанов

Менда Стоянова: Подадохме ръка на СДС заради ЕНП

Снимка: Economic.bg/ Архив

ГЕРБ е решила да даде две места от листата си за евроизборите на СДС, за да направи услуга на Европейската народна партия (ЕНП) и да ѝ осигури повече депутати в следващия Европейски парламент. Това обясни председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова в сутрешни блок на bTV.

„СДС е сестринска на ГЕРБ партия в рамките на Европейската народна партия (ЕНП). Другите партии, разцепвайки се на много на брой по-малки партии, като не могат да се обединят дори за евроизборите, нямат никакъв шанс да бъдат представени в Европейския парламент. Ние от ГЕРБ и СДС правим добро на ЕНП. Искаме да консолидираме електората, за да има повече депутати на ЕНП в ЕП“, заяви Стоянова и подчерта, че СДС е потърсила ГЕРБ за обединение, а не обратното.

„ГЕРБ е доказала, че е сериозна партия, печели поредица избори със собственото си име. Европейските избори са по-различни от останалите избори. Това са избори за ценности, за това накъде ще върви Европа. Виждате колко е силна популистката вълна във всички страни от Европа, виждате как набират всички крайно националистически партии. Дали в следващия Европейски парламент ще имат превес тези партии или ще се запази корсервативното дясно е много важно“, коментира председателят на бюджетната комисия.

По отношение на разследването на „Свободна Европа“, че Цветан Цветанов има нов апартамент в новопостроена луксозна сграда на „Артекс“, придобит на цена от 627 евро за квадратен метър при положение, че цените в сградата започват от 2600 евро на кв. м., Стоянова заяви, че всеки има право да си купи жилище и да живее както иска. Тя добави, че не може да коментира дали цената на сделката е пазарна или непазарна, тъй като не е запозната с конкретните данни по темата.

„Аз живея точно до новия блок, само че в жилище на Народното събрание. Нямам намерение да си купувам апартамент в София, аз живея в Пловдив. В никакъв случай не бих останала в София.
Не знам дали колегите си купуват апартаменти, кога и къде ги купуват, всеки си има право на личен живот, както и аз си имам право на личен живот“, каза Менда Стоянова.

„Не познавам изобщо хората“, коментира тя на въпрос не е ли смущаващ фактът, че в деня, когато два от старите апартаменти на Цветанов са били прехвърлени на „Артекс“, веднага са били продадени на негов бивш подчинен. „Явно фирмата е бързала да се освободи от имотите и си е търсела клиенти“, каза председателят на парламентарната бюджетна комисия.
Коментари: 0