10 места, които да посетите във Венеция за 1 ден

Целият град сам по себе си е една уникална забележителност

10 места, които да посетите във Венеция за 1 ден
6270 ~ 2 мин. четене
Венеция е един изключително романтичен и красив град, който ще ви отнесе в една приятна и различна атмосфера. Той е богат на история и изкуство и само тук можете да се повозите на гондола по Канале Гранде. Вижте 10 места във Венеция, които можете да посетите само за един ден:


Ca’ RezzonicoМузеят е дом на популярни венециански художници, като Гуарди и Тинторето. В музея може да видите уникални мебели и впечатляващ декор.


Accademia GalleryГалерията на Академията е друго място, на което може да се насладите на прекрасни произведения на изкуството на Тициан, Карпачо и Джовани Белини.


Campo del GhettoКампо дел Гето е един чудесен избор ако искате за малко да избягате от тълпата. Някога той е бил място на европейската общност, но сега е спокоен квартал.


Santa Maria della SaluteБазиликата Санта Мария дела Салуте е красива барокова сграда с впечатляваща колекция от изкуството на Белини, Тинторето и други. Църквата предлага фантастична гледка към остров Сан Джорджо Маджоре. 


Музеят на стъклотоМузеят на стъклото се намира на остров Мурано и е синоним на високо качество стъклария. Построен е през 1861 г., а островът е място на производство на стъклени изделия. 


БураноСамо на 40 минути от остров Мурано, Бурано е едно страхотно и много цветно кътче, което може да се посети. Къщите са в ярки пастелени цветове, а мястото е известно с дантела, която се прави на ръка там.


Rialto BridgeМостът Риалто е най-старият мост в града и над него съществува пазар в продължение на векове. От него можете да си купите стъклария, карнавални маски и пресни продукти. 


St. Mark’s BasilicaБазиликата Сан Марко е известна със своя интериор и с многобройните си музайки. Камбанарията разкрива величествена гледка към целия град.


Doge’s PalaceДворецът на дожите е бил някога резиденция на дожите. Две от фасадите му гледат към Сан Марко и Венецианската лагуна. Можете да пресечете и моста на въздишките, където се смята, че затворниците са ходили да вземат глътка въздух преди да бъдат екзекутирани. 


Разходка с гондолаРазходката из Венеция няма да бъде пълна без разходка с гондола. Обиколка по Големия канал ще ви даде възможност да видите забележителностите на Венеция от водата. 
Подкрепи Economic.bg