10 места в Рим, които трябва да посетите

Вечният град притежава всичко - история, изкуство, хубава храна, вино и впечатляващи забележителности

10 места в Рим, които трябва да посетите
Рим е един от най-посещаваните и забележителни градове на Стария континент. Вечният град е с почти 3000 годишна история. Той притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Италианска кухня, пазаруване от италиански дизайнери, пухкав сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които можете да опитате в Рим. Вижте 10 места, които задължително трябва да посетите по време на престоя си. 10. Катакомби Сан КалистоКатакомбите Сан Калисто са важна част от римската и християнската история. Казват, че броят на катакомбите, датиращи от II в. сл. Хр., e около 40. Днес мястото се използва като галерия.


9. Замъкът Сант АнджелоСант Анджело е много впечатляващ замък, разположен на западния бряг на Тибър. една от най-дългите реки в Италия. Първоначално е използван като мавзолей, но по-късно става част от градските стени.


8. Форум РоманумРоманум е правоъгълен форум, разположен в централната част на Рим. Той е заобиколен от руините на много важни антични сгради. В миналото е бил център на римския обществен живот. 


7. ПантеонътРазположен на Пиаца дела Ротонда, Пантеонът е огромна сграда, построена през 27 г. пр. Хр. Той е много важен монумент за Римската империя, а неговият купол е смятан за най-големият в света. 


6. Площад Испания (Piazza di Spagna)Площад Испания е добре познато място за срещи в Рим и едно от най-невероятните места за посещение. Мястото е известно със своите испански стъпки и впечатляващата готическа църква. 


5. Пиаца НавонаПиаца Навона е един сред добре познатите площади в Рим, разположен в историческия център на града. На него може да видите невероятните фонтани и статуи, да се снимате и да релаксирате, наслаждавайки се на италианското еспресо в някое кафене. 


4. Капела СистинаКапела Систина (или Сикстинската капела) е параклис в Апостолския дворец във Ватикана. Той е известен със стенописите по стените и тавана, създадени от Микеланджело. 


3. Базилика Сан ПиетроБазиликата Сан Пиетро е една от най-известните църкви в Европа и се смята за център на католическото християнство. Тя се намира във Ватикана, в западната част на Рим. 


2. Фонтанът ди ТревиДи Треви е много красив фонтан, заобиколен от впечатляващи статуи. Хората, които го посещават, хвърлят монета във фонтана и си намислят желание, което казват, че ще се сбъдне. 


1. КолизеумътНай-известната забележителност на Италия и една от най-известните в света е Колизеумът, който се посещава от милиони туристи всяка година. Той е построен през 80 г. пр. Хр. и все още е много впечатляващ и интересен за гостите на града. 
Коментари: 0