Microsoft представи образователните си програми

Innovative Educator и Showcase Schools обединяват хиляди преподаватели, лидери в сферата на образованието и училища по света

Microsoft представи образователните си програми

Технологичният гигант Microsoft представи образователните си програми Microsoft Innovative Educator и Microsoft Showcase Schools за 2017-2018 г. Двете инициативи обединяват хиляди преподаватели, лидери в сферата на образованието и училища по света, които работят в тясно сътрудничество с Microsoft за въвеждане на дигиталната трансформация и технологични иновации в ежедневната работа и за подобряване на резултатите на учениците.

Програмата Microsoft Innovative Educator включва над 150 хил. преподаватели в световен мащаб, които получават достъп до онлайн курсове, споделят своите добри практики и комуникират с останалите участници в Microsoft Educator Community. През 2017 г. над 6000 от най-добрите преподаватели в програмата са получили статус на Microsoft Innovative Educator Expert. Експертите получават възможността да работят в тясно сътрудничество с Microsoft за въвеждане на иновациите в образованието.

Експертите вдъхновяват своите колеги и институциите с усилията си да откриват и въвеждат иновативни и съвременни практики в ежедневната работа с учениците си. Същевременно, те споделят добрите практики и комуникират на живо и онлайн с останалите преподаватели в програмата, както и предоставят на Microsoft идеи и наблюдения как новите технологии могат да подобрят работата с ученици и образователния процес като цяло.

Към момента над 2200 образователни институции по света са част от програмата Microsoft Showcase Schools. Те въвеждат дигиталната трансформация и интегрират технологиите и решенията на Microsoft, като по този начин се превръщат в образователни лидери в своите общности. Microsoft Showcase Schools обхваща разнообразни географски и демографски райони, включително градски и регионални училища, както и образователни институции с различно ниво на финансиране.   

"В Microsoft смятаме, че технологиите сами по себе си не са достатъчни за изграждането на уменията, от които учениците имат нужда в 21-и век. Ежедневно се вдъхновяваме от постиженията на преподаватели, които въвеждат иновативни похвати в образованието, за да помогнат на учениците си да постигат повече“, коментира Калин Димчев, генерален мениджър на Microsoft за Балканите.

Училищата, които са част от програмата, са пионери и в сферата на персонализираното обучение като предоставят лични устройства за всеки един от възпитаниците си и успешно интегрират Microsoft решения като Windows, Office 365, OneNote и Skype, които  улесняват организацията на работата в класната стая позволяват на учениците да работят по всяко време, независимо от местоположението им.

Коментари: 0