Microsoft представи Windows 10 OS

Новата оперативна програма ще е безплатна за потребителите на Windows 7 и 8.1 OS

Microsoft представи Windows 10 OS

Windows 10 OS е софтуер, който не само ще има ключово значение за присъствието на Microsoft в технологичната индустрия, но и е едно от най-важните събития в историята на компанията въобще.

Новата платформа слива в едно десктопа и мобилната версия на платформата и ги обединява с един и същи интерфейс, магазин за приложения и автоматично синхронизиране на данните между всичките ни джаджи, чрез услугата OneDrive.

Само преди няколко часа Microsoft представи официално Windows 10 OS и демонстрира възможностите му пред всички посетители на голямо събитие, организирано от компанията. В него участваха всички ключови служители на софтуерния гигант, които оглавят най-важните и ресори, а именно Windows, Xbox, а също така Smartphone и Tablets.

Интересното е, че от компанията потвърдиха новината за ъпдейта към Windows 10, който ще бъде безплатен за всички потребители, които използват Windows 7 и Windows 8.1 OS през първата една година, съобщават от digital.bg. Ето и кратък преглед върху най-интересните характеристики на новата платформа:

Гласовата услуга Cortana 

Eдна от най-интересните характеристики, които всички очакваха е интеграцията на персоналния асистент на Microsoft в Windows 10, която вече е факт. Потребителите ще могат да се възползват от нейните възможности и да навигират своите устройства директно с гласови команди във всяко едно приложение и подменю, което използват.

Cortana използва усъвършенстван алгоритъм, с който може да изпълнява сложни команди, пише имейли, стартира файлове в джаджите ни и много други интересни функции. Достъпът до нея ще се осигурява от специален бутон в долната част на началния екран, който ще замести класическата Start функция. Персоналният асистент ще свиква с навиците ни, за да ни бъде още по-прецизен и полезен за всички потребители, които притежават модели, опериращи с Windows 10.

Новият браузър Spartan

Заглавието е разработено с идеята изцяло да замени Internet Explorer и е браузъра по подразбиране в Windows 10. Spartan предлага много по-интерактивен интерфейс, който включва поддръжка за стилуси и серия от функции, с които да се възползвате максимално от сензорните дисплеи на смартфоните и таблетите си.

Браузърът включва и интересна функция, която замразява мултимедийното съдържание на уеб сайтовете като така ни позволява да браузваме в тях като използваме по-малко от мобилния си интернет.  Бързата скорост на работа и много възможности за персонализация са едни то най-интересните му предимства,като той ще е достъпен и за мобилните устройства, които използват Windows 10.

Aктуализираният интерфейс 

Компанията е променила изцяло кода на новата си платформа, за да може нейната визия да изглежда идентично и достатъчно практично и интуитивно на всичките ни устройства. Именно това е и една от причините Microsoft да изберат името Windows 10, като пропуснат цифрата 9 в нейното заглавие. Всички ключови приложения, както и тези на други компании ще бъдат оптимизирани за него и ще ни предложат разнообразни възможности за персонализиране, редактиране и синхронизиране на всичките ни файлове, независимо какви джаджи използваме.

Коментари: 0