Министерство на отбраната иска оферти от 7 компании за новите кораби

Срокът за получаване на отговорите е до 15 февруари 2019 г.

Министерство на отбраната иска оферти от 7 компании за новите кораби

Министерството на отбраната е изпратило запитване за предоставяне на оферти до 7 компании за доставка на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили (ВМС). Това става ясно от официално съобщение на ведомството.

Запитванията са изпратени на 9 ноември 2018 г. до фирмите Naval Group, Fr.Lurssen Werft GmbH & Co.KG, Damen, МТГ „Делфин“, Fincantieri, Navantia и ThyssenKrupp.

Срокът за получаване на отговорите е до 15 февруари 2019 г.

Инвестиционният проект предвижда първият кораб да бъде доставен до края на декември 2023 г., а вторият до края на декември 2024 г.

Припомняме, че народните представители подкрепиха предложението за купуване на два нови бойни кораба за военноморските сили. Стойността на проекта е близо 1 милиард лева (984 млн. лева) и с новите кораби ще бъдат подменени три стари бойни кораба руско производство.

В края на 2017 г. от анализ на работна група по проекта стана ясно, че варненската корабостроителница  „МТГ Делфин“ АД е отговорила на техническите и финансовите изисквания за предоставяне на оферти за строежа на два бойни кораба, предназначени за българските Военноморски Сили (ВМС). 

Коментари: 0