1 млн. британци искат забрана за Тръмп да посещава Острова

Опозицията също призова за отрязване на достъпа му до Великобритания

1 млн. британци искат забрана за Тръмп да посещава Острова

Един милион британци подписаха официална петиция, призоваваща за забрана на новия американски президент Доналд Тръмп да проведе официално държавно посещение във Великобритания, съобщиха британските медии.

Според авторите на петицията подобна визита би поставила в неудобно положение Нейно Величество Кралицата.

„Добре известното женомразство и вулгарност на Доналд Тръмп му отнема възможността да бъде приет от Нейно Величество Кралицата или Принца на Уелс. По тази причина по време на мандата си Доналд Тръмп не трябва да бъде канен в Обединеното кралство на официално държавно посещение“, пише в документа.

Според британското законодателство предложението трябва да бъде обсъдено в Парламента, тъй като има подкрепата на над 100 хил. граждани. До момента петицията е събрала над 10 пъти повече.

„Всяко посещение на Тръмп във Великобритания трябва да бъде отложено, докато не падне позорната му забрана (за бежанци и мюсюлмани) да влизат в САЩ. В противен случай Тереза Мей би поставила Кралицата в невъзможната позиция да приеме човек, който налага забрана на британски граждани на основа на вярата им“, заяви пред в. The Telegraph лидерът на британските либералдемократи Тим Фарон.

„Правилно ли е да подкрепим някой, който е използвал ужасен женомразски език по време на предизборната си кампания, отправил е ужасни атаки към мюсюлманите и е тиражирал абсурдната идея да построи стена между американците и най-близкия им съсед? Мисля, че трябва да покажем, че сме изключително разочаровани от това. Би било изключително погрешно за него да идва тук, докато тази ситуация е факт. Той трябва да се справи с това“, посочи лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин в интервю за ITV.

Коментари: 0