200 млн. лева инвестира \"Сити Клиник\"

Те ще отидат за изграждане на две нови болници и разширение на съществуващата

200 млн. лева инвестира \

"Сити Клиник" започва инвестиционна програма, която надхвърля 200 млн. лева. Това става ясно от съобщение до медиите на дружеството, доставчик на здравни услуги. Планът предвижда изграждането на онкологична болница в София, разширение с нова сграда на съществуващата болница в столицата и изграждане на многопрофилна болница във Варна с над 150 легла.

Към програмата за развитие с дялово участие се присъединява инвестиционния фонд Емпауър Кепитъл, който разпределя средства на Европейския Инвестиционен Фонд, като това е първата инвестиция в българска компания на Емпауър Кепитъл. С дял в дружеството се включва и частния инвеститор Александър Минов.

Първата стъпка е 70 млн. лева инвестиция за изграждането на Онкологичен център Сити Клиник в София. Лечебното заведение ще започне да лекува своите първи пациенти до края 2015 г. Целта на Сити Клиник е в следващите 3 години да стане най-големия доставчик на медицински услуги у нас.

Онкологичния център Сити Клиник ще разполага с 3 линейни ускорители от най-виския клас, с над 100 легла и ще осигури на онкологично болните пациенти достъп до уникални технологии и информационни решения.

Онкологичен център Сити Клиник ще предостави широк спектър от услуги, включващи медицинска онкология, лъчетерапия и радиохирургия, нуклеарна медицина, трансплантация на костен мозък и терапия със стволови клетки, генетични консултации, онкохематология.

"Целта на новата онкологична болница е за първи път в България да се предоставя мултидисциплинарно лечение на пациентите с онкологични заболявания", разказва Илиан Григоров, съосновател и изпълнителен директор на Сити Клиник.

Амбицията на Сити Клиник е чрез новата Онкологичния болница да се осигури на българските онкологично болни лечение на такова ниво, което ще е несравнимо с нито един друг онкологичен център в региона. "Очакваме дори пациенти с ракови заболявания от съседните държави да избират нашата болница, за да получат достъп до такова лечение." споделя още Андрей Марков, съосновател и изпълнителен директор на Сити Клиник.

"Решихме да инвестираме 5 млн. лева в проекта за онкологична болница, защото вярваме в мисията на Сити Клиник да предостави достъпни медицински услуги от световно качество на възможно най-много българи", обяснява Елвин Гури, директор на Емпауър Кепитъл. „Нашият фонд, създаден с подкрепата на Програмата Джереми, съществува за да покпрепи точно такива смели проекти, както в здравеопазването, така и в други сфери." допълва Гури.

Инвестиционни консултанти на Сити Клиник са Ентреа Кепитъл, партньор на "Ротшилд" за България и адвокатска кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков".

Коментари: 0