„Мусала Софт“ назначава близо 500 специалисти до 2020 г.

Компанията отбеляза 18 години от основаването си

„Мусала Софт“ назначава близо 500 специалисти до 2020 г.
2189 ~ 2 мин. четене
"Мусала Софт", една от водещите софтуерни компании у нас, планира да  разшири екипа си с още 450 до 2020 г. Това е станало ясно по време на годишната среща на акционерите в края на април, на която са били обобщени резултатите и постижения от изминалата година. Били са представени всички екипи и проекти, а също така са набелязани бъдещи цели за развитие.

През последната година към екипа на "Мусала Софт" са се присъединили над 170 нови специалисти, с което в настоящия момент служителите на компанията наближават 550. Плановете са до 2020 г. екипът да достигне 1000 души. Над 70% от служителите са професионалисти с опит, съобщават от дружеството, а хората на начинаещи позиции са 16%.

За всички свои служители компанията предлага разнообразни възможности за обучения, свързани с технологиите, процесите и меките умения. През изминалата година фирмата е провела над 80 вътрешни обучения, в които са участвали над 1400 служители.

"Мусала Софт" активно проучва възможността за откриване на нови локации, където да привлече още таланти – необходима стъпка, която ще позволи на компанията да продължи да расте. В целите ѝ е да открие нова локация извън Европа до 2020 г.

Над 90% от приходите на компанията са от работата ѝ за стратегически клиенти – водещи международни компании в области като ИКТ, телекомуникации, финанси, държавни институции и др. Компанията е  успяла да диверсифицира портфолиото си така, че нито един от клиентите ѝ да не бъде критичен за бизнеса ѝ.

Около 20% от приходите на Мусала Софт са от IoT проекти, 27% от Big Data & Analytics проекти и над 10% от Cloud & Cloud Integration проекти. Разработката на класическите и изключително важни корпоративни IT системи съставлява около 30% от приходите.

"За нас продължават да са изключително важни добрата и ефективна екипна работа, обратната връзка и споделянето на знания. Във времена на особено динамично развитие на бизнеса, клиентите стават все по-взискателни към нас, затова се нуждаем от професионалисти, които са наистина добри в съвместната работа. Стойността на това да имаш наистина добри екипи ще става все по-голяма, а компаниите с такива екипи ще бъдат по-успешни“, сподели по време на годишната среща Елена Маринова, pрезидент на "Мусала Софт". Според нея предстои много от професиите в областта на информационните технологии да бъдат автоматизирани и това е причината креативността, нестандартното и иновативно мислене да бъдат все по-ценни.
Коментари: 0