Надеждите на Huawei за експанзия в САЩ отново бяха разбити

Американската AT&T се оттегли от сделка с Huawei в последния момент

Надеждите на Huawei за експанзия в САЩ отново бяха разбити
1808 ~ 1 мин. четене

Aмериканският телеком AT&T се оттегли от сделка с Huawei в последния момент и отказа да продава устройства на марката в САЩ. Партньорството помежду им трябваше да бъде обявено по време на един от най-големите технологични форуми – CES Лас Вегас 2018 г. 

Според информация в The Wall Street Journal, потвърдена от The Verge, американският играч се е отказал от споразумението в последната минута. Доказателство за това е, че из цял Лас Вегас са пръснати реклами на новия смартфон на марката – Huawei Mate 10 Pro.  

Засега няма яснота защо сделката между двете компании е пропаднала. Очакваше се, че китайският бранд, който е третият по големина доставчик в света, ще стъпи на американския пазар именно чрез AT&T. Включването на водещ телефон в портфолито на един от мейджър операторите в страната щеше да отвори по-широко вратите пред Huawei за така желаната експанзия там. 

Китайския производител и преди е опитвал да проникне на ключовия пазар, но тогава срещна отпор от властите, чийто доклад от 2012 г. изобличи устройствата на марката като податливи на шпиониране. Това практически обрече амбициите на Huawei тогава. 

Въпреки отказа на AT&T китайската марка все пак ще опита да разпространи все по-популярните си смартфони в САЩ. Това ще се случи чрез онлайн магазина на Huawei и чрез някои местни ритейлъри. 
Подкрепи Economic.bg