Най-добрите места, които да посетите през 2019 година

Те са част от класацията на www.travelandleisure.com за ТОП 50 на най-добрите места за посещение през 2019 г.

Най-добрите места, които да посетите през 2019 година

Снимка: Pixabay

3296 ~ 4 мин. четене

Невероятна архитектура, множество забележителности, пъстри карнавали, богата история и запомнящи се красиви пейзажи – това са ТОП местата за посещение през 2019 г., които чакат своите туристи и са готови да завладеят всеки пътешественик с неповторимия си блясък, чар и атмосфера. В следващите редове ще Ви запознаем с част от ТОП 50 на най-добрите места за посещение през 2019 г. в класацията на изданието на www.travelandleisure.com.

Виетнам

Далечният Виетнам се характеризира с архитектурни богатства, модерни индустриални центрове, уникални природни паркове и забележителни кътчета. Столицата Ханой е едно от задължителните места за посещение, в която се намира езерото Хоан Кием, храмът „Нгок Сон“, Старият квартал. Други прекрасни дестинации са град Хо Ши Мин, заливът Ха Лонг, курортното градче Хой Ан и делтата на река Меконг.


Камбоджа


Кралство Камбоджа е страна с древна култура и изобилие от великолепни храмове, разположена в Югоизточна Азия. Там се намира Ангкор Ват – храмов комплекс, който е един от новите чудеса на света. Храмовете в Ангкор са над хиляда като мястото се смята за най – големият религиозен монумент в света и името му означава „град на храмове“. 


Армения

Създадена още в библейски времена, Армения е първата държава в света, която приема християнството за своя официална религия. Страната предлага исторически, културни и религиозни забележителности, които си заслужава да бъдат посетени. Едни от тях са Зорац Карер – структура, приличаща на американския Стоунхендж, манастирите „Татев“ и „Гегхард“, селището Гарни, паркът „Каскадите“ „Таманян“, Музеят на арменския геноцид и др. 

Грузия


Великолепната Грузия също е част от ТОП дестинациите за посещение през 2019 година. Туристите имат възможността да видят интересни забележителности като древни църкви, музеи и древна крепост в столицата Тбилиси, където се намират църквата „Метехи“, крепостта „Нарикала“, авеню „Руставели“ – главната улица на града, както и улица „Шардени“, известна с художествените си галерии.


Египет

Египет е съвкупност от впечатляваща архитектура, богата история, великолепни плажове, императорски градове, слънчеви приключения и незабравими емоции. Страната може да се похвали с най-древната история и култура на земята. Градове като Кайро и Хургада са сред най - посещаваните. В Кайро се намира статуята на Сфинкса, Египетските пирамиди, Египетският музей, в който можете да видите посмъртната маска на Тутанкамон, различни предмети от гробниците на фараоните, саркофази и мумии. Други известни забележителности в страната са Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, както и храмът на Хатшепсут. Приказният град Хургада е привлекателен за туристите, тръпнещи в очакване да се насладят на старата и новата част на града, заедно с 20 километровата плажна ивица и луксозни хотели.


Израел
Неоспоримо Израел е една от водещите световни туристически дестинации. Блестящите нови влакове, летища и хотели превръщат древната земя в модерна приказка, която омайва посетителите с уникална атмосфера. Високоскоростният влак, намиращ се в Израел, свързва Йерусалим с летище „Бен Гурион“. Тези градове обещават религиозни и духовни преживявания, интересни забележителности и приключения. Йерусалим е исторически център, в който пътешествениците могат да посетят Елеонският хълм, Гетсиманската градина, Старият град, руската църква „Мария Магдалена“ и църквата с гроба на Дева Мария. Тел Авив е другият съвременен и красив град, разположен във великолепната страна. Втори по големина в Изреал, Тел Авив е важен културен, образователен и архитектурен център.

Сингапур

Сингапур е най-чистият и зелен мегаполис в Азия. Името на този град – държава идва от санскрит и означава „град на лъва“ и въпреки малката си площ, мястото е изключително богато на забележителности. Едно от тях е „Марина Бей“ – огромна сграда и чудо на архитектурата, градините край Залива, „Кларк Кей“ – старите кейове, Китайският квартал, Колелото на Сингапур, остров Сентоса, Индийският квартал, както и невероятната Ботаническа градина, в която се намира Националната градина с орхидеи. Паркът „Мерлайън“, Националният музей и Зоологическата градина с птици Джуронг също са сред най – интересните места за посещение в Сингапур, както и пешеходният ДНК мост, който е истинска атракция за туристите.


Индия


Индия е страна с древна култура и множество забележителности. Разположена в Южна Азия, държавата се нарежда на седмо място по големина в света. Известни забележителности в страната са Гробницата „Тадж Махал“, крепостта на Агра, гробницата „Сикандра“ и уникалното творение Червената крепост в град Агра, както и храмът на „Лотос“, най – голямата джамия в Индия – Джама Масджид, гробницата на Хумаюн, триумфалната арка „Индия гейт“ и храмът „Акшардам“ в столицата Делхи. Освен с многото забележителности, индийците се гордеят и със своята известна по цял свят кухня. Традициите включват хранене на много ниски столове или на възглавници на земята като не се използват прибори.


Шарджа

Шарджа е третото по големина от седемте емирства, които образуват Обединените арабски емирства. Шарджа се гордее с богатата си и интересна история, както и с прекрасните плажни ивици, разположени по бреговете на Персийския залив. През 1998 година ЮНЕСКО обявява емирството за културна столица на арабския свят. Туристите могат да се наситят на изобилие от фестивали, търговски изложения, образователни конференции, както и над  20 музея, прочути с прекрасните си колекции и произведения на изкуството. В Шарджа се намира традиционни пазар „Blue Souk“ за злато, сребро, килими и сувенири. Това определено е една от ТОП дестинациите, които всеки пътешественик трябва да посети.
Коментари: 0