Най-големият независим търговец на петрол започва бизнес със стари коли

Vitol Group стартира дейност в Турция и Пакистан

Най-големият независим търговец на петрол започва бизнес със стари коли

Снимка: Pixabay

4637 ~ 1 мин. четене

Vitol Group, най-големият независим търговец на петрол, стартира бизнес с употребявани автомобили в Турция и Пакистан. Компанията търгуваше с над 8 млн. барела петрол и петролни продукти на ден през 2019 г., но сега започва да се занимава с коли „втора ръка“, пише Bloomberg.

Новият ѝ бизнес ще се извършва под името Vava Cars и има за цел да се превърне в „най-доверената платформа за транзакции на автомобили в света“.

Vitol заяви, че не очаква глобалното търсене на петрол да достигне високи нива до 2030 г. и вече полага доста усилия, за да диверсифицира част от бизнеса си, като изключи този тип суровина. Базирана в Ротердам, тя е инвестирала в слънчеви и вятърни възобновяеми източници и акумулаторни батерии, като наскоро ускори търговията с енергия. Инвестирала е и в компания, която превръща пластмасата в дизел, както и в такава, която използва въглища за създаване на въглеводороди.

Бизнесът с употребявани автомобили обаче, с които се захваща компанията, определено е ново и непознато начинание за Vitol.

Колите „втора ръка“ в Турция поскъпнаха на фона на недостига на нови превозни средства. Любопитно е, че цeнитe зa няĸoи yпoтpeбявaни aвтoмoбили дopи вeчe нaдминaxa тези на нoвитe пpeвoзни cpeдcтвa oт cъщaтa мapĸa и мoдeл.

„Нашата революционна нова услуга премахва неприятностите при търговията с автомобили втора употреба и позволява на потребителите да продават, а на дилърите да купуват с увереност“, написа Vava на страницата си в LinkedIn.

Ние сме бъдещето на покупко-продажбата на употребявани автомобили.“

Подкрепи Economic.bg