Белият дом пусна монета в чест на „победата“ на Тръмп над коронавируса

Монетата ще е налична на 14 ноември и е с номинал 100 долара

Белият дом пусна монета в чест на „победата“ на Тръмп над коронавируса

Снимка: БТА

5060 ~ 1 мин. четене

Възпоменателна монета в чест на американския президент Доналд Тръмп, който даде положителна проба за коронавирус, но днес напусна болницата и се прибра в Белия дом за домашно лечение, е пусната за продажба на сайта на сувенирния магазин на Белия дом.

Монетата е от 100 долара и е с името „Тръмп побеждава COVID“. „Радваме се да обявим началото на предварителната продажна на нашата най-нова възпоменателна монета от серията „Исторически моменти“, пише създателят на парата Тони Джанини.

Изображение на монетата все още не е представено на сайта на магазина, а първата партида ще е готова на 14 ноември, но всеки, който иска да получи такава монета, може да направи заявка от сега. От публикуваното съобщение на сайта на сувенирния магазин става ясно, че 20% от приходите от продажбите ще бъдат дарени на медицински учреждения.

Преди няколко дни американският президент написа в Twitter, че той и жена му Мелания са дали положителна проба за коронавирус. Доналд Тръмп беше приет в болница, но днес я напусна и се прибра в Белия дом. 74-гoдишният дъражвен глава нe e имaл тeмпepaтypa oт пoвeчe oт 72 чaca и нивaтa му нa ĸиcлopoд ca нopмaлни, cъoбщи нeгoвият мeдицинcĸи eĸип пpeд peпopтepи в бoлницaтa, ĸъдeтo e лeĸyвaн. Лeĸapитe oбaчe oтĸaзaxa дa oбcъждaт ĸaĸвитo и дa е пopaжeния oт бoлecттa въpxy бeлитe мy дpoбoвe или дa paзĸpият ĸoгa Tpъмп зa пocлeдeн път e бил oтpицaтeлeн зa ĸopoнaвиpyc.

Подкрепи Economic.bg