Нелегална рафинерия край Летница вадела между 60 и 150 тона гориво

Тя снабдявала леки и тежкотоварни автомобили, бензиностанции, селскостопанска техника

Нелегална рафинерия край Летница вадела между 60 и 150 тона гориво
Нелегална рафинерия за дизелово гориво и петролни продукти бе открита край Летница в резултат на съвместна акция на ловешките структури на МВР и ДАНС.

Предварителните данни на органите на реда показват, че от мястото е излизало между 60 и 150 тона на месец гориво за леки автомобили, лекотоварни, тежкотоварни и селскостопанска техника. По всяка вероятност са били зареждани и бензиностанции.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков съобщи, че в петък е била засечена цистерна, влизаща в селскостопански двор. Именно там се намира сградата на незаконната рафинерия. След като е разтоварил петролен продукт, камионът е отпътувал в неизвестна посока. 

Полицията преценила, че има достатъчно данни за извършвано престъпление и в събота сутрин влязла в сградата. „Вътре в сградата се намериха N-брой цистерни, в които се съхраняват както продукти, които са влизали чрез цистерни, така и готовата продукция, която е произведена тук. От колко време работи тази рафинерия, е въпрос на изясняване в хода на разследването“, съобщи Вълков, цитиран от БГНЕС.

Установено е и сериозно екологично замърсяване в района. „В нарушение на всякакви норми и изисквания, касаещи околната среда, на гърба на сградата са налице и няколко ями, които са изкопани директно в пръстта и в които са изхвърляни отпадъчните продукти от производството“, допълни прокурорът.
Коментари: 0