Нено Димов: Концесионерът в Банско показа само една черта

Смятам да привикам концесионера, за да ми обясни какво точно е това, коментира екоминистърът

Нено Димов: Концесионерът в Банско показа само една черта

Снимка: bTV

Към 17:30 часа на 2 януари 2018 г. в МОСВ не е постъпвало инвестиционно намерение за изграждане на втори кабинков лифт над Банско. Това заяви пред bTV министърът на околната среда и водите Нено Димов. Той коментира разпространения вчера от концесионера „Юлен” чрез вестник "Труд" „идеен проект” за трасе до Шилигарника.

„Получих информация за една черта, която е начертана. Това не може да бъде инвестиционно намерение. Смятам да привикам концесионера, за да ми обясни какво точно е това, има ли инвестиционна готовност и прочее”, коментира Димов.

Той обясни, че след решението на Министерския съвет от 28 декември Община Банско трябва да приеме устройствен план, който да е съпроводен с екологична оценка и оценка за съответствие.
Евентуален проект за втора линия също ще трябва да мине през контрол от страна на институциите. Отново по отношение на идейния проект министърът посочи, че към момента не е ясно нито колко широко ще е трасето, нито къде ще са стъпките му и така няма как да бъде оценено.

Според Нено Димов обаче не може да се очаква, че през тази година строителството ще започне. Той посочи, че само чисто административните срокове се измерват в месеци, а при обжалвания в съда втората кабинка може да чака още дълго след това.
Коментари: 0