Nike, Coca-Cola и Apple са сред компаниите, чиито акции да следим през 2020 г.

Двете основни събития догодина ще бъдат президентските избори в САЩ и Олимпийските игри

Nike, Coca-Cola и Apple са сред компаниите, чиито акции да следим през 2020 г.

Снимка: БТА

За пазарите 2019 г. бе доста добра, но 2020 г. се очаква да бъде дори още по-успешна за някои компании, твърдят анализатори на "Уол Стрийт" за CNBC. Те посочиха няколко компании, чиито акции да следим през 2020 г. и които според тях ще бъдат най-желани през следващите 12 месеца. Сред тях са The Trade Desk, Apple, Nike, AT&T, Coca-Cola и Zynga.

Тази седмица Wells Fargo посочиха Nvidia като топ компанията за чипове на борсата. Анализаторът на Wells Fargo Арън Рейкърс заяви, че харесва траекторията на компанията в трите ѝ основни направления - гейминг, автомобилен бранш и център за данни. Ключовата възможност за развитието на центъра за данни е възможността на компанията да инвестира в изкуствен интелект (AI), обяснява Рейкърс. Акциите на Nvidia се увеличиха с 80% в последната година.

Друга компания, чиито акции да следим през 2020 г. е The Trade Desk (TTD), според анализатора на Needham Лаура Мартин. Калифорнийската компания е специализирана в софтуерните платформи за дигитални рекламни кампании чрез различни формати и устройства. Според Мартин компанията може да спечели много от президентските избори, които се задават в САЩ, тъй като нарастващият регулаторен контрол може да ограничи кампаниите в социалните мрежи. Акциите на компанията нараснаха със 135% за изминалата година.

Изборите в САЩ не са единственото голямо събитие през 2020 г. Летните Олимпийски игри ще бъдат открити през юли в Токио и има една компания, която ще спечели най-много от тях според инвестиционната банка Guggenheim - Nike. Акциите на дружеството се повишиха с 35% тази година.

J.P. Morgan сочат Apple за най-обещаваща компания за 2020 г., когато се очаква да продължи разрастването на 5G мрежата в глобален план.

Bank of America са на мнение, че най-желаните акции ще бъдат тези на AT&T заради растежа на приходите и свиването на разходите.

Според Morgan Stanley, Coca-Cola ще бъде топ избора на инвеститорите, като от банката очакват двуцифрен растеж на акциите през 2020 г. благодарение на иновациите и изгодните стратегически промени в компанията.

Според инвестиционната банка, Cohen Zynga е най-добрата идея за инвестиции през 2020 г. „Zynga се доказа като най-постоянната компания в мобилния гейминг през последните години, доставяйки стабилен растеж. Продуктовото разнообразие за 2020 г. ще бъде вълнуващо и ние повтаряме, че очакваме акциите ѝ да достигнат 7 долара", заявиха от Cohen.

Коментари: 0