Никой не поиска да купи къщата на Яворов

Все още не е ясно ще има ли повторен търг с по-ниска цена

Никой не поиска да купи къщата на Яворов

Нито един кандидат-купувач не се яви за къщата на Пейо Яворов в София, която беше обявена за публична продажба на 15 октомври при първоначална цена от 1 628 000. Това стана ясно днес от справка в Софийския районен съд, съобщава БНТ. Срокът за подаване на оферти изтече вчера в 17 ч., а при наличието на предложения, те трябваше да бъдат отворени днес в началото на работния ден.

Сега зависи от ищеца каква ще бъде съдбата на дома на поета. Вариантите са няколко: частният съдебен изпълнител да прекрати търга или той да бъде отложен или възобновен при по-ниска цена от първоначално обявената за имота. За да продължи продажбата обаче, частният съдебен изпълнител трябва да изчака един месец. Това е срокът, в който ищецът да вземе и своето решение.

Тази седмица отпадна и вариантът Столична община да придобие къщата, като в четвъртък кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че редица пречки спират общината да участва в търга. Сред тях са делото по къщата на Яворов, стоящи вписани възбрани и разминавания в документите за собственост.

Коментари: 0