Нощен градски транспорт за 2 лева тръгва в София напролет

Общински съветници предлагат да се намали и размерът на глобите и актовете за нередовни пътници

Нощен градски транспорт за 2 лева тръгва в София напролет
4439 ~ 1 мин. четене
От пролетта в София може да тръгне нощен градски транспорт на цена от 2 лева, като със закупената карта ще може да се ползват неограничен брой пътувания между 00.00 ч. и 04.00 часа. Все още не е ясно колко ще е броят на линиите, които ще се движат през нощта - 2, 3 или 4. Сигурно е обаче, че в нощния транспорт няма да бъде включено метрото, съобщи Дарик.

Председателят на общинската транспортна комисия Екатерина Йорданова коментира, че след тестовия период местната власт ще реши дали има смисъл от въвеждането на постоянен нощен транспорт и какви средства ще са необходими за това.

Общинските съветници Екатерина Йорданова и Зафир Зарков пък са внесли нова наредба за пътуване с градския транспорт в София, пише и "24 часа".

Тя ще бъде внесена в Столичния общински съвет до дни и ще има един месец, в който да се направи обществено обсъждане. 

В нея е предвидено да се намали размерът на акта за нередовен пътник - от 200 на 50 лв. Актът се съставя, когато пътник без билет откаже да си плати санкцията от 40 лв. в рамките на 3 дни след нарушението. Възможно е и глобата да бъде намалена от 40 на 30 лв., но това ще се обсъжда тепърва, каза шефът на Центъра за градска мобилност Христиан Петров.

Също така наредбата предвижда да отпадне таксуването на багажа на пътниците в градския транспорт.
Подкрепи Economic.bg